Nem Alıcılar Ne İşe Yarar?

Nem Alıcılar Ne İşe Yarar?


Nem alıcılar, birçok sektörde kendisini gösteren ve geniş bir kullanım alanına sahip kurutma ürünleri olarak tanımlanabilir. Başta slika gel olmak üzere birçok ürün çeşitliliğine sahiptir. Aktif kil paketleri, konteyner kurutucular, aktif alumina, molecular sieve ve rutubet indikatör kartı gibi birçok nem alıcı, nemli bölgelerin adsorbe edilmesinde kullanılmaktadır.
 
Depolama veya sevk süreçlerinde oluşabilecek korozyon problemlerini önlemek için yoğun olarak aktif kilden faydalanılmaktadır. Nem alıcı özelliğiyle dikkat çeken aktif kil, %16’lık adsorbe özelliğiyle yüksek oranda nem çekici özelliğine sahiptir. Rutubetten kurtulmak ve korozyonu önlemek için ekonomik yöntemlerden bir tanesidir. Bulunduğu ortamın nemine göre şekillenmektedir. Kırmızı ve beyaz renklerine rastlamak mümkündür. Nonwoven ambalaj malzemesiyle farklı biçimlerde paketlenmesi işlemi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca gaz adsorbsiyonu için de verimli birer üründürler.
 
Nem alıcılar arasında dikkat çeken aktif killer; paketleme, döküm, otomotiv, ilaç, gıda, elektronik gibi alanlarda da kendisine kullanım alanı yaratmaktadır. 

İndikatör kartları bir diğer nem alıcılardır. Uygulama hassasiyeti gözetilmektedir. Rutubet miktarını gösterici özelliğe sahip ürünlerdir. Bu yönüyle diğer nem alıcı ürünlerden ayrılmaktadır. Molecular sieveler kendi içerisinde de çeşitlilik arz etmektedir. Nem alma özelliğinden daha çok ayrıştırma özellikleriyle dikkat çekmektedirler. İleri teknoloji nem alıcı ve ayrıştırıcı özelliğine sahip ürünlerdir. 

Aktif aluminaların kullanım alanlarıysa, endüstriyel tesislerdir. Hareketli adsorpsiyon koşullarında oldukça etkilidirler. Sıvı içerisinden rutubet alma ve kuru hava sistemlerinin uzun süre güvenle kullanma imkânı sunmaktadır. Yüksek rutubete karşı dayanıklı ve etkili olmalarıyla dikkat çekerler. Genel itibariyle hastanalerin kurutma sistemlerinde, gıda fabrikalarının hava kurutma sistemlerinde rastlanabilir. Ayrıca çeşitli gaz ve sıvıların içerisinden nem ve diğer safsızlıkları da almaya olanak sağlamaktadır. Yağların degredasyonunda oluşan asidik ürünleri uzaklaştırmak için de kullanılırlar. 

Aktif killere, silikajellere ve diğer nem alıcı ürünlere göre daha farklı kullanım alanlarına sahiptirler. Varillerde veya büyük boyutlardaki ambalajlarda satılmaktadırlar. Slikagel, en yaygın kullanıma sahip nem alıcılardandır. %19’u geçen adsorbe özelliğiyle oldukça kullanılabilir bir üründür. 

Nem alıcılar, günlük yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan ve kullanılan ürünlerdir. Her türlü rutubet karşıtı eylem ve işlem için doğa dostu ürünlerden faydalanabilirsiniz.