Silika Jel Ne İçin Kullanılır?

Silika Jel Ne İçin Kullanılır?


Silika jel ne için kullanılır? Silika jel nereden alınır? Günlük yaşamda, iş dünyasında ve endüstriyel tarafta, bozulması muhtemel veya kesin ürün ve hizmetlerin korunmasında silika jel devamlı olarak etkili bir üründür. 1900’lü yıllarda geliştirilen ve nemli ortamlarda, nem çekici ve adsorbe edici özelliğiyle oldukça faydalı bir jeldir. Elektronik aletler, ilaçlarda veya yine endüstriyel sektörde görmek mümkündür. Üretici firmalar ve nakliye firmaları tarafından sıklıkla kullanılan bir ürün olarak göze çarpmaktadır.
 
Temiz ve güvenli bir uygulama olarak dikkat çekerler. Tozlaşma veya çamurlaşma gibi durumlarla karşılaşmazsınız. Ev tipi nem alıcılar ve endüstriyel nem alıcılar olarak geniş bir ürün ağı bulunmaktadır.
 
Aydın Kimya Slika Jel
 
Kullanım Alanları

Silika jel kullanımı; otomotiv ve yedek parça, gıda, metal, deri, elektronik, depo, ithalat ve ihracat, endüstriyel hava kurutma sistemleri, mobilya, trafo, tekstil ve ilaç vb. alanlarda sağlanmaktadır. Ortamdaki veya rutubetten korunması gereken bölgedeki nemi çekici özelliğiyle bilinmektedir.

Kimyasal yapıları genel itibariyle inert maddelerden oluşmaktadır. Bu yüzden herhangi bir şekilde toksik içermezler ve tepkimeye girmezler. Korozyona karşı da koruyucu bir etkisi bulunmaktadır. Nem adsorpiyonları minimum olarak %19 gibi değerler içermektedir. Yine %33 gibi bir diğer minimum nem adsorbe etme oranı diğer çeşitler için bulunmaktadır. Beyaz silika jellerde renk değişimi gözlenmezken, mavi silika jeller, pembeye dönüşmektedir. Nem aldığı izlenebilir. Ayrıca turuncu silika jellerin de, yeşile döndüğü bilinmektedir. Beyaza döndüğü de olmaktadır. Turuncu silikajelller, organik indikatör kimyasalları ile üretilmektedir. Yeni nesil olarak tabir edilebilirler. 

Elektronik cihazların bozulmasını önlerler, gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketilmesini sağlarlar, trafolarda güvenliği sağlarlar. Tekstil ürünlerinin nem almasında ve yine ürünlerin depolanması gibi çeşitli alanlarda silika jele rastlamak mümkündür. Kullanılmaya başlandığı andan itibaren nemi çeken silika jel nereden alınır? sorusuna ise şu şekilde cevap verilebilir: Çeşitli kimya endüstrilerinden veya firmalarından paketli veya dökmeli olarak ulaşılabilir. Silika jel kullanımı hakkında daha detaylı bilgi edinilebilir. Toz içermemesi ve yüksek adsorbe yeteneği, silikajeli ön plana çıkarmaktadır. Ev tipi kullanımlarda da silikajelden yararlanılabilir ve nemden korumak istediğiniz bölgeler için evinizde bulundurabilirsiniz.