Depolama ve Taşımada Korozyon ve Pas Önleyici Tedbirler

Depolama ve Taşımada Korozyon ve Pas Önleyici Tedbirler


‘Ürettiğiniz ve yurtdışına sevk ettiğiniz ürün, makine ve ekipmanların üretildiği günkü kadar uygun ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması amaçlı önerebileceğimiz korozyon ve pas önleyici tedbirler, koruma şekilleri ve özelliklerini şu şekilde sınıflandırabiliriz.

Hermetik (Atmosfere Kapalı ) Alanlar İçin: Hermetik alanlar için tavsiye ettiğimiz ve dünya standartlarında DIN 55473 (Alman Normu) MIL D 3464E ( Amerikan Normu ) olan uygulamada, atmosfere kapalı alanların hacimleri hesaplanarak her 1 m3’lük hacme 1 kg silikajel veya 32 ünite kil (2 paket 16 ünite kil) tatbik edilerek uygulama yapılan hacimdeki su buharı adsorbe edilir ve dolayısıyla kuru hava teşekkülü sağlanır ve böylece oksidasyon engellenmiş olur.
Konteyner İçi Hacimler İçin: Dünya üzerinde sevk olan ürünlerin çoğu sevk edilirken dış ambalaja ihtiyaç duyar ve bu da ekseriyetle konteyner olur. Konteyner doğası gereği dış alana kapalı özelliktedir. Her ne kadar ürününüzün bir iç ambalajı ve bu iç ambalajın içinde ürün koruyucular olsa da, iç ambalajın dışındaki konteyner hacminde de rutubetli bir hava vardır. Konteyner içindeki sıcaklığın artması ile rutubetli hava su buharı olabilir ve daha sonra sıcaklığın düşmesiyle kondense olup suya dönüşerek ürününüzün dış ambalajı üzerinde birikebilir. Neticesinde oluşan bu olaylara konteyner yağmuru denir ve ürününüzün dış ambalajında kötü görünüm ve harabiyet oluşturabilir. Bunu engellemek için tavsiye ürünümüz Cont Pack tir. Cont Pack ürünümüz, içerisindeki özel içeriği sayesinde 60 gün içerisinde ağırlığının %80 ine yakın su buharını adsorbe ederek konteyner yağmurunu engeller. 
Sevk Olan Ürünün Dış Ambalajı: Ürettiğiniz ve sevk ettiğiniz ürünleri koruma ve onlara değer kazandırma işi bir miktar da ürününüzün dış ambalajının kalite ve güvenirliğinde saklıdır. Ürününüze ne kadar değer verdiğinizi ve ne kadar özen gösterdiğinizi belirten dış ambalaj hem güzel görünümlü hem de yüksek oranda güvenli ve koruyucu olmalıdır. Bunun için firmamızın 3 alternatif önerisi bulunmaktadır.

VCI’ lı polietilen ile kaplama: Paslanma veya oksidasyona karşı, kuru hava teşekkülü oluşumu haricinde bir koruma alternatifi oluşturan VCI (Volatile Corrosion İnhibitor) buharlaşabilen korozyon inhibitörü teknolojisi yüzeyde oluşturduğu görünmez film tabakası sayesinde oksidasyonu engeller. Sentezlenen bu kimyasalımız kağıda ve polietilene emdirilerek piyasaya sürülür.

Triplex Aluminyum Ambalaj (Polietilen+Aluminyum Folyo+Polyester) ile kaplama: Bu çeşit kaplama 3 kat laminasyonlu ve aluminyum folyo içerikli olması sayesinde hava ve gaz bariyerli özelliğe sahip olup hem ambalajın güzel ve temiz görünümlü olmasını sağlar hem de dış ortamdan izole sağladığı için ürünü pas ve bozulmalara karşı korur. Ürününüzün ebatlarına göre üç boyutlu halde üretilen ambalajımızın montajı ekibimiz tarafından yerinde yapılır.

VCI’lı Triplex Aluminyum Ambalaj (VCI’lı Polietilen+Aluminyum Folyo+Polyester) ile kaplama: Hem aluminyum folyonun sağladığı görünüm ve hava, gaz bariyeri özelliğin hem de VCI’lı polietilenin koruyucu etkisinin birleştirildiği bu uygulama üst düzey ve hassas korumalar için dizayn edilmiştir.