Nem Alıcı Çeşitleri Nelerdir?

Nem Alıcı Çeşitleri Nelerdir?


Nem alıcı çeşitleri nelerdir? Silikajel nem alıcı, aktif alümina ve moleküler sieve nedir?
 
Nem alıcı paketlerin içerisinde bulunan aktif maddeler sayesinde; rutubetli, koku yayan ve diğer kimyasalların ayrıştırılmasını veya adsorbe edilmesini gerektiren durumlarda, kendi bünyelerinde tutan bu ürünlerle neme bağlı hasarlardan kurtulmak mümkündür. Bozulma, korozyon ve küflenme gibi birçok etkenden aktif alümina gibi ürünlerle rahatlıkla korunulabilmektedir. 
Nem alıcılar, geniş bir çeşitlilik arz etmektedir. Çeşitlere ayrılan ürünlerin birkaçı, kendi içlerinde de ayrışmaktadır. Boyut, adsorbe özelliği, kalite veya paketleme gibi unsurlar bu noktada dikkat çekmektedir.
 
Nem Alıcılar 
 
Nem Alıcılar

Rutubetin mahal vermediği gıda sektörü, depo ve sevkiyat alanları, elektronik ürünlerin çalışmasını etkileyen nemler, depo ve sevkiyat alanları, trafolari konteynerlar ve daha birçok alan nem alıcı ürünlerle korunmaktadır. Silikajel nem alıcı ürünleri bu bölgelerin birçoğunda mavi, şeffaf beyaz ve doğa dostu turuncu seçenekleriyle bulunmaktadır. Ürün kalitesini düşüren durumlarda, aktif kil büyük rol oynamaktadır.
 
Nem alıcı çeşitleri; silikajel paketli, slikagel dökme, aktif kil paketleri, cont pack konteyner kurutucu, cont pack plus konterner kurutucu, aktif alümina, molecular sieve 3A, molecular sieve 4A, molecular sieve 5A, molecular sieve 13X, VCI gibi ürünlerden oluşmaktadır. Nem ölçmek için kullanılan indikatör kartları da ayrıca işlev göstermektedir.
 
Molecular sieve’lar nem alıcı özelliklerinin yanı sıra, daha çok ayrıştırıcı özellikleriyle dikkat çekerler. Molekül eleği olarak bir diğer adlandırmaya tabi tutulurlar. Aktif malzemeleri zeolittir. 7A ve 13A gibi farklı por çapları bulunmaktadır.
 
Ayrıca VCI streçler, kraft VCI kağıtlar, krepe VCI kağıtlar, sülfitli VCI kağıt, şamua, VCI film ve torba, VCI sünger, Desiclean, Desiamin, Desoil, toz hammadde, tabletler, likit hammaddeler, spretler, ve jut laminasyonlu olmak üzere birçok nem alıcı çeşidine VCI ürünlerinde rastlamak mümkündür.
 
Alüminyum tripleks bariyerler, endüstriyel ambalajlar olarak dikkat çekmektedir. Nem-tut ve nem-çek ürünleri ise tüketici ürünleri olarak göze batmaktadır. Küf ve kötü kokuların engellenmesinde rol oynarlar. Nem-çekler daha çok, dolap, çekyat, çekmece, baza gibi alanlarda aşırı nemi engellemek ve yine rutubet karşıtı işlev göstermek için üretilmiştir.