Silika Jel Nedir?

Silika Jel Nedir?


Günlük hayatta kullanılan besinlerin, bitkisel ürünlerin, kimyasal boyaların, deri eşyaların ve bozulabilecek/bozulma potansiyeli bulunan birçok şeyin nemini alan ve bozulmasını engelleyen bir sodyum silikat olarak bilinmektedir. Üretimi laboratuvar ortamında gerçekleştirilmektedir. Patenti, Walter A. Patrick isimli bir öğretim görevlisi tarafından 1919 yılında alınmıştır. Kumsu bir yapıya sahiptir ve nemle birlikte renk değiştirme özelliğine sahiptir. Kuruyken silika jel mavidir ve yaşken pembe görünümünü alabilir. Toksik olmayışı, silika jeli kullanılabilir kılan bir diğer özelliktir. Kimyasal açıdan yine yüksek enerji açığa çıkaran bir tepkimeye girme olasılığı da yoktur. Silika jel çeşitleri, kullanım alanı olarak paketli ürünler ve dökme ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
Silika jel almak istediğinizde, kimya firmalarından temin sağlayabilme fırsatınız bulunmaktadır. Nem alıcı olarak endüstriyel alanlarda, ikaçlarda, gıda ürünlerinin korunmasında, elektronik malzemelerin korunmasında, hassas birçok malzemenin güvenli bir şekilde saklanmasında, hava kurutma sistemlerinde, trafolarda ve diğer birçok alanda kullanımı mevcuttur. Yüksek rutubeti adsorbe etme özelliğiyle en yaygın kullanıma sahip nem alıcılardandır. Şeffaf beyaz, mavi ya da turuncu renklere de rastlanabiir. Görünüş itibariyle küresel ya da kırıktır. Gözenekli yapıya sahiptirler ve silikon dioksikttirler.
 
Aydın Kimya Silika Jel
 
 
Silika Jel Çeşitleri

Yaygın bir kullanım alanına sahip olan  nem alıcılar, beyaz, turuncu mavi renkleriyle karşımıza çıkmaktadır. Silika jel almak istediğinizde, genel olarak tek seferlik kullanımlar için beyaz silika jel kullanılmaktadır. Silika jel nedir sorusundan sonra önemsenmesi gereken detay, nasıl bir kullanım alanında silika jele ihtiyaç duyduğunuzdur.
 
Dökme silika jeller ve paketli silika jeller olmak üzere ayrı iki çeşit daha bulunmaktadır. Dökme silika jeller, ağırlıklı olarak endüstriyel alanlarda kendisine yer bulmaktadır. Nem aldıkları anda renk değiştirmeleriyse, ürünlerin veya malzemelerin kullanımında oldukça dikkate değer bir durumdur. İnert yapıları, hiçbir malzeme ve kimyasal malzemeyle reaksiyona girmesine imkan vermez ve etkilenme olmaz. Trafolarda kullanımında, trafo yağlarında karışma olmadığı için de güvenlidir. 

Paketli ürünler, silika jel çeşitleri arasında nonwoven ambalaj malzemesiyle müşteriye sunulmaktadır. Kullanım zamanına kadar nem almaması için silika jeller, vakum ambalajlarda hapsedilmektedir. Dökme ürünlerse, özel gramajlarda ve çift katlı polietilen ambalaj ile üretilmekte ve müşterilere sunulmaktadır.