Silikajel (Dökme)

Silikajel (Dökme)


Sodyum silikattan üretilmiş gözenekli yapıdaki silikon dioksit olup yüksek kapasiteli absorbanlardandır. Yapısında bulunan nanometre boyutundaki gözenekler sayesinde yüksek yüzey alanına sahiptir. Kuru ortam istenilen her noktada kullanılan, rutubeti yüksek verimlilikle bünyesinde tutan malzemelerdir. Ürünlerimiz inert (reaksiyona girmeyen – eylemsiz) ve kesinlikle toksik olmayan malzemelerdir.
Beyaz, turuncu ve mavi renk silikajel olmak üzere 3 farklı tipte müşteri isteğine özel gramajlarda çift katlı polietilen ambalaj ile satışa sunulmaktadır.

Beyaz Renkli Silikajel

Beyaz renkli silikajel, indikatör içermez ve malzeme çalışmaya başladığında renk dönüşümü gerçekleşmez, yani nem aldığı görsel olarak izlenemez. 

Mavi Renkli Silikajel

Mavi renkli silikajel, mavi rengini indikatör olarak içerdiği Kobalt(II) Klorür’den almaktadır. Adsorbe ettiği nem miktarı arttıkça rengi pembeye dönüşmektedir. Bu özelliği sayesinde silikajelin nem alıp almadığı ve işlevini tamamladığı görsel olarak izlenebilmektedir.

Turuncu Renkli Silikajel

Turuncu silikajel, (NH₄)Fe(SO₄)₂ * 12H₂O organik indikatör kimyasalı kullanılarak üretilmiş olan yeni nesil silikajellerdir. Organik içeriğinden dolayı insan sağlığına ve çevreye dost bir üründür. Nem aldıkça turuncu renk indikatörün türüne göre beyaza ya da yeşile dönmektedir. Bu özelliği sayesinde silikajelin nem alıp almadığı ve işlevini tamamladığı görsel olarak izlenebilmektedir.